Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

13/07/2020 15:35:00
Covid-19

Mesures especials per fer front al rebrot de la Covid-19

L'alcaldessa ha dit que “la situació és complexa i difícil: fem un toc d’atenció a la ciutadania, el coronavirus no ha marxat”
Veure imatge de Mesures especials per fer front al rebrot de la Covid-19 (nova finestra)

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha exposat avui les mesures especials que ha pres l’Ajuntament per fer front al rebrot de la Covid-19 registrat a la ciutat en els darrers dies. Entre d’altres, s’intensifica la neteja, les mesures de prevenció i la vigilància en l’espai públic, els equipaments municipals, els casals d’estiu i les escoles bressol. Marín ha dit que “la situació és complexa i difícil: fem un toc d’atenció a la ciutadania, el coronavirus no ha marxat”. En aquest sentit, ha dit que l’Ajuntament elabora un ban per informar la ciutadania de totes les mesures.

L’Ajuntament i la Generalitat han establert un comitè de seguiment del rebrot de la Covid-19 a la ciutat, que es reunirà diàriament per analitzar l’evolució. Núria Marín ha dit que l’Ajuntament ha ofert a la Generalitat “un grup de professionals municipals per poder ajudar el Departament de Salut a comprovar les necessitats de les famílies afectades”.

Marín s’ha referit al fet que L’Hospitalet forma part d’un continu urbà, l’àrea metropolitana, per la qual cosa la situació supera l’àmbit municipal.

L’alcaldessa ha demanat a la Generalitat la seva col·laboració en matèria de seguretat: “demanem una major presència de mossos d’esquadra per vigilar el compliment de les normes bàsiques d’autoprotecció”.

L’Ajuntament està procedint a intensificar la neteja en l’espai públic, principalment en l’entorn dels hospitals, dels CAP i dels centres d’urgències. També s’intensifica la vigilància de l’espai públic per evitar les aglomeracions i el compliment de les mesures preventives.

Entre altres mesures, s’ha decidit  tancar les pistes de petanca; anul·lar la pràctica d’esports col·lectius; recomanar a la població que als bars i restaurants es facin servir les terrasses i es redueixi l’ocupació interior; extremar les mesures de protecció i seguretat al comerç de proximitat i mercats municipals, biblioteques, escoles bressol municipals i casals d’estiu d’infants i joves; i es recomana a la població que redueixi les seves trobades socials a la unitat familiar.

Dissabte l’Ajuntament va contactar amb les entitats de lleure infantil i juvenil per extremar les mesures de prevenció i higiene en els casals d’estiu, en els quals participen 3.000 infants i joves de la ciutat. També es va posar en contacte amb els centres de culte de la ciutat, per tal que extremin el control de l’aforament.

Pel que fa a les dades de persones contagiades amb la Covid-19, l’alcaldessa ha dit que, segons les dades facilitades avui pel Departament de Salut, a L’Hospitalet hi ha en aquests moments 300 casos actius. Els barris més afectats, tots al nord de la ciutat, són la Torrassa, amb 81; la Florida nord, 47; la Florida sud, 34, i Collblanc, 44. Una bona part d’aquestes persones tenen entre 20 i 50 anys i les vies de contagi han estat diverses.

Últimes notícies

Veure imatge de Reformada l’illa entre els carrers de Menéndez Pidal, de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica (nova finestra)
Veure imatge de Treballs nocturns de fumigació contra l’escarabat de l’om a la zona sud de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400