Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/11/2019

Localitzant els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible

Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban   

Marín ha reclamat més autonomia local per gestionar el futur de les ciutats

Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
L’alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha afirmat avui que “serà en l’àmbit local on es guanyarà o perdrà la batalla de la sostenibilitat del planeta”. Marín ho ha dit durant la seva intervenció a la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals (CGLU) de Durban (Sud-àfrica).

Núria Marín ha intervingut en la sessió plenària de la cimera on avui s’ha presentat l’informe Gold que recull els esforços dels governs locals i regionals d’arreu del món per respondre als desafiaments actuals per complir els ODS de les Nacions Unides. L’alcaldessa ha defensat l’aposta de L’Hospitalet i de la Diputació de Barcelona per la implantació de l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Marín ha recordat que la Diputació de Barcelona ha donat suport a aquesta iniciativa des del 2007.

Núria Marín assisteix aquests dies a la cimera internacional sobre el canvi climàtic en la qual participen unes 3.000 persones, entre alcaldes, presidents d'associacions, regidors i professionals de governs locals i regionals de tot el món.

L’alcaldessa ha manifestat en la seva conferència que “som els alcaldes i les alcaldesses qui tenim la responsabilitat de liderar el canvi cap a ciutats on els patrons de producció, de consum i convivència preservin la sostenibilitat del planeta perquè són les nostres ciutats les que estan patint les conseqüències dels desastres naturals provocats per l'escalfament del planeta i la contaminació incontrolada”.

Núria Marín ha assenyalat que la riquesa de les polítiques innovadores a les ciutats serviran per transformar les polítiques a escala nacional e internacional, com la limitació de vehicles contaminants, la promoció i ampliació de les xarxes de transport públic, l’accés a l’habitatge digne o la implantació de l’economia circular, entre d’altres.

Marín ha afegit que el perill és real i la responsabilitat ineludible. “Més de la meitat de la població mundial viu a les nostres ciutats, que generen més del 70% de les emissions de diòxid de carboni. I tot això va en augment, segons indiquen les previsions”. “Per això, no podem mirar cap a un altre costat.” —ha continuat Núria Marín— “Hem d’assumir aquest repte com una nova frontera del municipalisme”.

L’alcaldessa també ha reclamat més autonomia local per gestionar el futur de les ciutats. “La localització i implementació de les agendes mundials requereix més descentralització i més autonomia local, marcs institucionals i polítics adequats, millor assignació en els recursos i proporcionar poders adequats als nivells locals per mobilitzar recursos propis i accés a crèdits” ha dit Marín per finalitzar la seva intervenció.


Últimes notícies

Veure imatge de Mesures especials per fer front al rebrot de la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, alerta d’un rebrot de casos de Covid-19 als barris del nord de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de Adif avança en la tramitació dels projectes per a la integració del ferrocarril a L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400