Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sinergia La Festa de la Recerca i la Innovació en Salut de L'Hospitalet

Data: 16 de novembre de 2019
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Hospital Duran i Reynals
Av. Granvia de l’Hospitalet, 199-203

Autobús: 46, 65, L81, L87, L94, L95 - Parada 1612 /
916 LH2 – Parada Camí Pau Redó
Metro: L1 - Bellvitge
Tren: R2, R2N, R2S Parada Bellvitge
Taxi: Hi ha parada de taxis a l’entrada principal.
Pàrquing: Camí de Pau Redó (gratuït)
Sota el nom de Sinergia, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d'Oncologia i el Campus de Medicina i Ciències de la Salut de Bellvitge, de la Universitat de Barcelona, mostraran la recerca puntera que duen a terme, en el transcurs d’una jornada de portes obertes a la ciutadania que tindrà lloc dissabte 16 de novembre, de 10 h a 14 h, a les instal·lacions de l’Hospital Duran i Reynals.

Bellvitge, a L’Hospitalet de Llobregat, compta amb un dels pols més actius en investigació biomèdica i assistència sanitària del país. Coincidint amb la Setmana de la Ciència, i de la mà de l’Ajuntament de la ciutat, Sinergia vol difondre la recerca responsable i innovadora que es desenvolupa a les grans infraestructures sanitàries i d’investigació del nostre territori i fer evident la voluntat d’avançar cap a noves formes d’orientar la recerca, tot involucrant-hi la societat per assolir un major impacte en la salut.

La jornada de portes obertes oferirà un conjunt d'activitats adreçades a tota mena de públic. A la zona enjardinada de l’Hospital Duran i Reynals s’instal·larà la fira SaL’Hut, que reunirà les diverses entitats del campus de Bellvitge, associacions de pacients —com l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), l’Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer o la Fundació Catalana de Fibrosi Quística, entre d’altres—, el Banc de Sang i el Servei d'Emergències Mèdiques. Per al públic més jove, l’organització ha preparat l’espai Experimenta, amb tallers de neurociències i recerca, de la mà de La Mandarina de Newton i l’AECC.

Ocupant l’espai central, l’escenari Quinaciència! esdevindrà un dels epicentres de la jornada, amb monòlegs de ciència a càrrec d'investigadores i investigadors de Bellvitge, una sessió de zumba, organitzada pel servei d'Esports de l’Ajuntament, i un concert de la formació Crash Manouche, de l'Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet.

Un altre espai destacat serà el que es dedicarà a la innovació en recerca: gràcies a l’Associació Gastronòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, els assistents podran degustar aliments i begudes saludables i de proximitat mentre conversen amb investigadors. Finalment, l’alumnat de l'Institut Bellvitge, que fa tàndem educatiu amb l'IDIBELL, exposaran durant l’esdeveniment els projectes que han dut a terme els darrers tres anys en la cruïlla de les arts i la ciència.

Les visites als laboratoris es realitzaran d’una forma ben peculiar: apuntant-se a un escape room (l’IDIESCAPE), ideat per Eduscopi. Els assistents formaran part d’un equip d’investigació que, en un temps rècord, haurà de trobar la cura per combatre la infecció d’un nou virus extremadament mortal.

Segons els responsables de la Unitat de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL i de l’Ajuntament de L’Hospitalet, impulsors de Sinergia, “quan dos o més elements s’uneixen sinèrgicament creen un resultat que multiplica les qualitats de cadascun d’ells, i que va més enllà de la seva simple suma... I a la nostra ciutat sabem que la recerca i la innovació són agents sinèrgics de la salut”.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400