Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Conferència: A  l’encontre dels altres grans simis, els nostres parents més propers en la filogènia.

Pessics de Ciència
Data: 27 de novembre de 2019
Hora: a les 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Com a humans i grans simis que som, el comportament i les habilitats cognitives dels primats ens interessen especialment i, encara més, les dels altres grans simis: l’orangutan, el goril•la, el ximpanzé i el bonobo. Després de presentar-los com a espècies, abordarem el per què d’aquest interès i, en fer-ho, ens endinsarem en el coneixement de les adaptacions conductuals i cognitives que els caracteritzen.

Parlarem de conductes instrumentals i cultures no humanes, de sexe recreatiu i caça cooperativa, de joc simbòlic i d’aprenentatge social. I al llarg del recorregut, ens descobrirem en miralls que reflecteixen similituds i diferències entre ells i nosaltres, i entendrem per què cal estimar-los i protegir-los i per què ens sentim orgullosos de ser primats.

Conferència a càrrec de la doctora Montserrat Colell Mimó, especialista en Etologia i Primatologia i professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, on imparteix classes sobre comportament animal. Durant més de vint anys va col•laborar amb el Dr. Jordi Sabater Pi, duent a terme treballs de camp sobre l’eto-ecologia de diverses espècies de primats. Actualment dirigeix dues línies d’investigació, una sobre capacitats cognitives en ungulats i l’altra sobre la teràpia de joc com a una eina per afavorir el benestar dels grans simis captius. Així mateix, participa com a investigadora en el projecte de conservació del mangabei de coroneta blanca a Ghana. Els resultats d’aquestes recerques han donat lloc a nombrosos articles en revistes científiques internacionals. Des de l’any 2010 organitza viatges i safaris etològics a Kenia, Tanzània, Uganda, Ruanda, Botswana i Indonèsia, una feina que l’apassiona i que combina amb la d’escriptora de ficció.

Amb motiu del Dia de l'orgull primat

Programa: Pessics de Ciència

* Imatge de Gabriel Gach
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400